Vloeibaar dieet voedsel zal niet vervangen op lange termijn voedsel

Vloeibare voedselflessen putten uit slogans als: “Geniet je niet van een lange bereiding van voedsel, lang koken bij het fornuis of zware zak voor gekookte voedseldozen? Je nu afscheid nemen van dit alles, dankzij een innovatieve manier van eten. Vloeibaar dieet belooft om tijd te besparen en volledige voeding in een. Maar waar moet het over bekend zijn?

Het is belangrijk om te vermelden dat de energiebehoefte voor ieder van ons anders is. Alles draait om leeftijd, geslacht, lichamelijke activiteit en gezondheid. Dus we kunnen niet zeggen dat een fles zal dienen als een substituut voor een maaltijd. Voor sommigen kan het te veel, en voor iemand ontoereikend, zelfs gezien zijn dagelijkse regime.

Mana
Onlangs heeft een zak van vloeibare voedselvervangers genaamd Mana letterlijk gescheurd. Fabrikanten zijn trots op een hoog eiwitgehalte, een mengsel van omega-3 vetzuren EPA en DHA of een lage glycemische index. In de lijst van superlatieven wordt de nadruk gelegd op een puur veganistische samenstelling, zonder GGO’s, met een lage koolhydraatbelasting en een lage CO2-voetafdruk. Ze beloven de gezondheid van het hart, spieren, botten te bevorderen of hematopoiesis te verbeteren. Ondersteuning van het immuunsysteem, metabolisme, gezondheid van onze tanden, visie, verbetering van de kwaliteit van nagels en haar…

Mana is voornamelijk een plant supplement, voornamelijk als gevolg van soja-eiwit isolaat. Het is het meest geschikte alternatief, maar het is niet relevant voor de nevegans.

Auteur: Mojemana.cz
In Mana vinden we maltodextrine in de eerste plaats. Het is een eenvoudige, licht verteerbare vorm van oligosaccharides, maar eerder gebruikt door actieve atleten dan individuen die een sedentaire baan hebben. Een ander item is isomaltose, die een lage glycemische index heeft. Het is een alternatief voor suiker die voornamelijk uit sacharose wordt geproduceerd en we kunnen het “lege calorieën” noemen, omdat het ons niet de nodige voedingsstoffen geeft, alsof het voor complexe koolhydraten is, die we niet in Mana zullen vinden. Complexe koolhydraten zijn belangrijk voor ons en we vinden ze vooral in havermout, bijgerechten of volkoren gebak. Als complexe koolhydraten werden geleverd aan de grondstoffen, zou de consistentie van Mana al lijken pap in plaats van vloeibare schudden.

De kwestie van glasvezel is ook betrokken. Vezel wordt kunstmatig toegevoegd aan Mana met behulp van haver bèta-glutanen, die, hoewel gunstig voor het verlagen van cholesterol of bloedsuikerspiegel, bevatten niet de nodige onoplosbare vezels. Onoplosbare vezels is zoiets als een “darmborstel”. Natuurlijk, het kan worden gevonden in de meeste van onze ontbijten in de vorm van havermout of in gegarneerde volkoren brood.

Mana is echt rijk aan vet koolhydraten, wat logisch is, omdat de energie die ergens moet worden verhoogd, en omdat vetten zeer energie-intensief zijn, vormen ze de belangrijkste component van het hele product. Het bevat een hele mix van oliën – koolzaad, zonnebloem, lijnzaad, kokos of significante zeewierolie, dat is de perfecte bron van omega-3 vetzuren.

Zoals voor vitaminen en mineralen, voorheen hun exacte verbindingen waren nergens vermeld. Dit tekort werd beantwoord door een nieuwere versie van Mana, de zogenaamde “mana”. Mana Mark 6, die al alle mineralen en vitaminen in zijn samenstelling opsomt, en bevat zelfs zes bronnen van eiwitten. Het probleem is nog steeds dat het geen gefermenteerde producten bevat, groenten en fruit, die de bronnen zijn van de noodzakelijke antioxidanten en polyfenolen, die betrokken zijn bij de bescherming van celmembranen en DNA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *