Ongesachte witte yoghurt: welke te kiezen?

Gewone yoghurt, Griekse yoghurt, Griekse yoghurt of skyr, al deze soorten worden geproduceerd door melk te verzuuren met yoghurtculturen. Toch zijn er enkele technologische verschillen tussen hen, die vervolgens worden weerspiegeld in hun verschillende prijs, smaak of voedingswaarde.

Griekse yoghurt
Het wordt gekenmerkt door zijn manier van productie. Zodra de yoghurt is gefermenteerd, wordt een deel van de wei eruit gehaald, waardoor een typische dichtheid wordt bereikt. Hoeveel vet Griekse yoghurt bevat hangt af van de vetheid van de melk. Dus we kunnen voldoen aan Griekse yoghurt met een vetgehalte van nul, of met een vetgehalte van maximaal tien procent. Volgens wat je ook herkennen Griekse yoghurt, er is meestal een hogere prijs dan klassieke yoghurt. Het duurt twee keer de hoeveelheid melk om het te produceren.

De Grieken waren boos dat de echte Griekse yoghurt van hen was. En dat is gelukt met hun klacht bij de Europese Commissie. De markering is nu nogal verwarrend voor de klant, omdat de beperkingen van toepassing zijn op de categorie, niet op de naam. We richtten ons daarom op verschillen in technologie en samenstelling, we verdelen de producten op basis van de beschikbare informatie.

Griekse yoghurt
Griekse yoghurt verschilt van echte Griekse yoghurt door ook “gedroogd” of “melk eiwit” in de samenstelling, in aanvulling op melk of room en yoghurt culturen. Het is ook meestal dikker. We behandelden het onderwerp in detail in het artikel Griekse yoghurt, of yoghurt van het Griekse type? Het is niet hetzelfde.

Skyr (Skyr)
Een ander type dat je vandaag tegenkomt is skyr. Het is een zuivelproduct van oorsprong uit IJsland. Net als de eerder genoemde Griekse en Griekse yoghurt wordt het geproduceerd door melk te verzuuren met yoghurtculturen. Echter, wat skyr onderscheidt van anderen is een van de stappen in de productie toen de sulo werd gebruikt. Syriërs worden voornamelijk gebruikt bij de productie van kazen, en daarom moet skyr goed worden ingedeeld onder kazen. Smaak kan lijken op meer kwark. Lees meer over hoe skyr verschilt van yoghurt.

Gemeenschappelijke witte yoghurt
De laatste groep, maar nog steeds heel uitgebreid en divers, zijn gemeenschappelijke yoghurt. Zij verschillen in het bijzonder in hun stoutmoedigheid. We kunnen voldoen aan yoghurt “romig”, zoals degene die we vaak horen “eerlijke” Choceňský, of vice versa, yoghurt volledig afgeroomd, en ten slotte een gouden centrum met een vetgehalte van 2,5 tot 3,5%. Je vraagt, wat is de beste?

De beste optie is witte yoghurt met een vetgehalte tussen 2,5-3,5%, die u opnemen in uw dieet zonder enige wroeging dagelijks. Niet alleen hebben ze minder vet dan yoghurt, ze bevatten ook meer calcium.

Romige yoghurts hebben minder eiwit vanwege hun hogere vetgehalte, en omdat calcium is gebonden aan eiwitten, ze zijn niet de beste bron van calcium.

Volledig afgeroomde yoghurt kan ook een optie zijn, maar het is niet nodig om ze onmiddellijk op te nemen, zelfs met gewichtsverlies. Sommigen kunnen niet wennen aan hun smaak, dus er zal niets gebeuren als je die met een vetgehalte tussen 2,5-3,5%. Wat betreft de samenstelling zelf, deze yoghurt bevatten altijd melk / room en yoghurt culturen, ze verschillen alleen in durf.

Wat te nemen van dit alles?
Lees allereerst de etiketten en de verpakking van individuele producten. Let op de hoeveelheid vet en de samenstelling zelf.

Als je doel is om een deel van die kilo’s te laten vallen, kies Griekse, Griekse of skyr yoghurts, ze bevatten twee keer de hoeveelheid eiwit in vergelijking met de anderen. Ook gewone yoghurt met een vetgehalte van tussen de 2,5-3,5% past perfect in uw afslankdieet. Idealiter, vermijd mensen met een hoger vetgehalte.

En als u op zoek bent naar een geschikte yoghurt voor uw kinderen, regelmatige yoghurt met 2,5-3,5% vet zijn de beste keuze. Griekse yoghurt, Griekse yoghurt of skyr hebben te veel eiwitten voor kinderen, en magere yoghurt zijn niet de meest geschikte voor hen niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *