Liposuctie kan niet tippen aan overtollige kilo’s of “bierbuik”

De meest voorkomende vraag is of liposuctie verloren kan gaan. “Ja, mensen ‘afvallen’, maar meer dan gewicht is het resultaat in de spiegel. Deze procedure is alles over het vormgeven van de figuur. Zeker liposuctie is niet de oplossing voor mensen met obesitas die niet hebben geprobeerd om hun kilo’s te laten vallen door dieet of beweging voor. Een geschikte kandidaat voor liposuctie is een persoon die zijn ‘ideale’ gewicht heeft bereikt en al probeert om zich te ontdoen van alleen overtollige vet kussens, die niet kan worden ontdoen van door gewone oefeningen of dieet,” legt chirurg Jakub Miletín van perfecte kliniek.

Liposuctie helpt niet met cellulitis?
Liposuctie is geen methode ontworpen voor de behandeling van “oranje huid”. Het verwijdert onderhuids vet, soms versterkt het onderhuidse weefsel een beetje als gevolg van littekens. De huid van liposuctie helpt niet veel, integendeel, als de huid niet elastisch genoeg is, vanwege het gebrek aan vetweefsel, kan het kreuken en lijken op cellulitis.

In het geval van een soepele en elastische huid, wanneer de oranje huid voornamelijk wordt geconditioneerd door lipedeem, d.w.z. een problematisch kussen van onderhuids vet, kan liposuctie helpen. Het is altijd noodzakelijk om een plastisch chirurg in detail te raadplegen. Meer over het onderwerp: Gone with orange skin: cellulitis verlicht de bloedcirculatie.

Liposuctievetten voor altijd uitschakelen?
Het zou in de verleiding komen om te zeggen: “Ja, vetcellen zullen voor altijd verdwenen zijn”, maar er is een belangrijke “maar”. De gemiddelde persoon heeft ongeveer dertig miljard vetcellen. Deze cellen verzamelen of laten vet los en groeien of krimpen dienovereenkomstig. Als we aanvallen, wordt de vetcel gevuld met vet totdat deze ongeveer vier keer de normale grootte bereikt.

Het kan niet meer toenemen, en als de toegenomen aanbod van vet aanhoudt, is het verdeeld in twee. En zo verder en door. Integendeel, het werkt niet. Zelfs als we het grootste deel van het vet laten vallen door sport en dieet, zal het aantal cellen hetzelfde blijven, alleen leeg om te wachten op het vetmenu.

“Liposuctie verwijdert vetcellen in gerichte gebieden. Als gevolg van het bovenstaande, als de verhoogde calorie-inname blijft, kan het effect ervan tijdelijk zijn, eerst de uitbreiding van de resterende vetcellen en vervolgens een toename van hun aantal. Echter, re-mesten na liposuctie duurt langer dan na het verliezen van gewicht door dieet en beweging. Maar het is het beste om voort te bouwen op liposuctie met evenwichtige calorie-inname en output en het behoud van de nieuwe vorm van het lichaam,” zegt MUDr. Jakub Miletín. Liposuctie is daarom een ideale methode voor mensen die de juiste levensstijl kunnen volgen.

Na liposuctie komt de zwelling op de eerste plaats
Liposuctie is een invasieve procedure. In de eerste weken is er dus zwelling op de geopereerde plaatsen, waardoor het resultaat niet onmiddellijk zichtbaar is. Het is belangrijk om compressieondergoed van hoge kwaliteit te dragen. Controleer na interventies is meestal na twee weken en dan na zes weken, wanneer we al kunnen evalueren het effect, die verandert in de komende periode. Pas na drie tot zes maanden is het effect permanent.

Postoperatieve pijn na liposuctie kan worden gedempt door pijnstillers, compressieondergoed en rustmodus. Voor patiënten die zich nog steeds zorgen maken over pijn, is de Body Jet of Water Jet-methode, d.w.z. waterjet-ondersteunde liposuctie, geschikt. Het weefsel hier wordt verstoord door een stroom van water met verdoving. Dit soort liposuctie is meer weefsel-vriendelijk en hoofden rechtstreeks naar het getroffen gebied, dus het weefsel schade is niet uitgebreid en de genezing is veel sneller en bijna pijnloos.

Mannelijke “bier” buik
Liposuctie wordt niet alleen uitgevoerd door vrouwen, maar ook door veel mannen. Het is echter noodzakelijk om rekening te houden met de verschillende verdeling van vet in het mannelijk lichaam. Uitpuilende “biernavel” is afhankelijk van de afzetting van vetten in de buikholte, tussen de darmen.

En hier kunnen we niet zuigen, liposuctie werkt alleen met onderhuids vet. Kortom, om liposuctie te helpen, moet je in staat zijn om het spel in je hand te drukken. Mannen hebben meestal hun heupen of delen boven hun billen uitgezogen. Tegen intra-abdominale vet zal alleen helpen een gezonde levensstijl en beweging. Meer over Beer Bellies – zijn ze echt gemaakt van bier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *