Een gewichtsverlies product is een scam. Misbruik professor Pirka’s beroemde naam

Ik kwam een advertentie met een geweldige gewichtsverlies agent op Facebook. Toen mijn kennissen een bericht deelden met een foto van een bekende capaciteit op het gebied van hartchirurgie en de tekst: “Dr. Jan Pirk: De gezondste drank die al het vet verbrandt vanaf de taille, rug en dijen!”

Een scam, maar velen geloven het
Een website met het hoofd van een niet nader gespecificeerd “onderzoeksinstituut” probeert er serieus en professioneel uit te zien. Er is ook een teken van het medische kruis, het tabblad Institut, De Documenten of het Perscentrum. Echter, al deze links leiden tot een en dezelfde pagina die verkoopt “Keto Diet” (het heeft niets te maken met het Tsjechische merk KetoDiet).

“Dieet, lichamelijke inspanning, pillen en liposuctie zijn vandaag de belangrijkste manieren om overgewicht te bestrijden. De realiteit is dat het aantal mensen met overgewicht groeit gestaag, omdat geen van de genoemde methoden van gewichtsverlies is complex en effectief. Alles is veranderd met de ontdekking van een natuurlijke gewichtsverlies simulator zoals de Keto Dieet. Door het versnellen van de stofwisseling, mensen die Keto Dieet in probleemgebieden kunnen verbranden onderhuids vet zeer snel tot 500 gram per dag! Keto Dieet is effectief, zelfs in gevallen waar overgewicht is de oorzaak van hormonale strijd. Als u affectiedig overgewicht, dit product is voor jou! zegt dr. Jan Pirk, arts van de hoogste medische categorie…”

Naast tsjechische van de vertaler, zullen velen ook hinten op het Russische domein van de website (.ru).

Het is schandalig, zegt de dokter.
Natuurlijk is professor Jan Pirk degene die het niet leuk vindt. Volgens een verklaring voor de server, Vitalia.cz heeft niets te maken met de hele zaak. “Het is echt schandalig,” zegt hij. “Ik heb nog geen frauduleuze advertentie op mijn naam ontmoet, maar een van mijn voormalige collega’s wel”, zegt een bekende arts.

Een bepaalde paradox is dat Prof. Pirk onlangs op tv waarschuwde voor een frauduleus hartmedicijn waarin een andere arts speelde. Hij was ook verzonnen.

Zelfs onze reclame wordt misbruikt door fictieve artsen. Naast een echte hartchirurg, twee specialisten worden aangeprezen voor gewichtsverlies. Echter, zoals we hebben geverifieerd, “Petr Tesárek, arts, endocrinoloog, voedingsdeskundige, is in de operatie voor 27 jaar” of “Lapáčková Jana, arts, endocrinoloog, voedingsdeskundige, is in functie voor 18 jaar,” bestaat niet. De enige echte figuur in deze zwendel is de arme Prof. Pirk, hoofd van het IKEM Cardiocentrum, of “Dr Jan Pirk, directeur van de RSE National Scientific Medical Center, arts en wetenschapper, gedecoreerde arts, therapeut, voedingsdeskundige, is in functie voor 42 jaar”.

Foto’s 100 keer gebruikt
Beelden van beide vermeende Tsjechische endocrinologen zijn te vinden op het internet herhaaldelijk gebruikt in verband met verschillende vreemde aanbiedingen.

Deze artsen die naar verluidt het product aanbevelen,

Op één website staan bijvoorbeeld artsen Vadim Petrovitsj Kolesov en Larissa Vacheslavovna Pečenina van het Altaj-West sanatorium in Novosibirsk. Elders glimlacht hetzelfde gezicht namens Alexei Nikolaevich Isayev, een endocrinoloog met 27 jaar ervaring. En de dame wordt Olga Vladimirovna Krasnova, ook een endocrinoloog met vele jaren ervaring (zie galerie). Ze bieden een ander gewichtsverlies voorbereiding hier, en het is misschien geen verrassing dat in de discussie onder dit wonder zijn er dezelfde enthousiasmes bespreken dezelfde foto’s als in “onze” reclame.

Niet alleen uitgevonden deskundigen, maar ook vermeende klanten worden ontvoerd uit de voorbereiding. Een reeks “voor en na” beelden tonen een fantastisch effect. Sommigen van hen kunnen worden gevonden op andere sites het bevorderen van andere gewichtsverlies producten, vooral met het Russische domein, sommige in de Azbuce. Op hen, met dezelfde foto’s, andere producten worden aangeboden, de site is kunstmatig gezicht, zoals “Ministerie van Volksgezondheid”, blijkbaar Russisch.

Spider
Andere gezichten en wonderbaarlijk afslankende lichamen worden vervolgens herhaald in vele discussies onder verschillende advertenties. Dezelfde mevrouw Nela is zo verrast door het effect van de “keto dieet” in de Tsjechische advertentie, net als bij andere pillen in het Russisch: “Het is een raar gevoel als je echt iets wilde, maar ze dacht dat het praktisch onmogelijk was. De genezing is zo’n wonder. Ik ben al 10 kilo afgevallen en ik ga in hetzelfde tempo verder. Mijn vrienden zijn verrast, ze zijn bang dat ik op een hard dieet zit. Maar ik vertel ze niets, dat is mijn geheim))))))))”” En de vermeende Dr Pirk reageert met succes bescheiden op de afslankende dame: “Nelo, niet bedankt, we proberen samen te doen met de onderzoeksinstituten, voor de goede gezondheid van onze burgers en de patiënt.”

Ja, de fictieve “Dr Pirk, arts van de hoogste medische categorie”, komt overeen met de debaters, al die denkbeeldige Monicas, Irinas en Vendulas, met behulp van een foto van de echte Dr Pirk. Hij vergeet het soms en tekent “Oprecht, Victor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *